miercuri, 14 octombrie 2009

Al doilea planset indepartat

Pana la sfarsitul lui 2008, mai toti gamerii care vroiau sa se joace un FPS decent, adica mai bun decat CS sau Delta Force, asteptau cu nerabdare aparitia celui de Al doilea planset indepartat a.k.a. Far Cry 2. Inca o franzela scoasa cu succes din pantecele Ubisoftului, aceasta corcitura (in sens bun) de shootere, role playing games, tactica si multe explozii a fost aplaudata din al doilea moment. Asta fiindca in primul moment a fost primit cu scepticism ca urmasul primului Far Cry. Nu ca primul n-ar fi fost bun, dar parea cam demodat pentru cei din 2008. Si eu sunt de acord cu faptul ca mutantii au cam stricat povestea...

Oricum, de ce e atat de faimos acest joc? Primul se petrecea pe o insula plina de mercenari si monstri de pe care trebuia sa salvezi o reporterita. Al doilea se petrece intr-o tara africana in mijlocul unui razboi civil. Imediat ce ajungi in capitala esti primit de soldati, jeep-uri, mitraliere, malarie (vorbesc serios!) si tinta ta, Sacalul. Aceasta persoana misterioasa este un traficant de arme ai carui clienti sunt ambele parti ale razboiului. Dupa ce supravietuiesti, ai optiunea de a te alatura uneia dintre cele doua parti si poti incepe a distruge o multime de chestii.

La inceput alegi dintre 12 mercenari, fiecare avand un trecut special care vine impachetat cu abilitati si mai speciale, iar ceilalti 11 vor aparea in joc ca personaje controlate de computer. Vei putea alege unul dintre ei ca cel mai bun prieten, acesta ajutandu-te in misiuni. Vei putea sa alegi si un al doilea cel mai bun prieten care te va ajuta cand ai lesinat si te va vindeca. Vei fi ajutat si de un preot care iti da medicamente si de un reporter ce lupta impotriva tiraniei.

Realismul este coplesitor. Ai de ales intre pusti, mitraliere, lansatoarew de grenazi si rachete, Uzi-uri, pistoale si multe altele. Armele se degradeaza si la un moment dat iti explodeaza in mana! Trebuie sa iei si medicamente pentru malarie. Vei folosi un GPS si o harta ca sa gasesti munitie, diamante, arme, locatii speciale, drumuri ale soldatilor si convoaielor si alte lucruri ce te ajuta in planuirea unui atac. Poti doar sa ranesti un inamic si sa astepti sa vina ceilalti sa se adune pentru kebab cu rachete sau poti sa tragi in cutia cu munitie, aruncand gloante peste tot!

Una peste alta, acest joc pare super si vi-l recomand din toata inima!

Un comentariu:

  1. La fel cu Fallout 3 e un RPG bun, dar nu merita deloc numele Fallout, la fel si FarCry 2 e un FPS bun, dar... e mult prea banal. Toata partea tactica din primul joc, s-a pierdut (am terminat jocu' asta mergand ca un bou in fata si impuscand pe toata lumea, lucru imposibil in primul FarCry).

    RăspundețiȘtergere